בדרך לטיול עוצרים בחווה

יוצאים לטייל בחג? קבלו 25 המלצות למאפיות, מחלבות, מעדניות, חוות ויקבים שיעשו את הטיול שלכם


מטיילים יש מסוגים רבים, אבל כל המטיילים נעשים רעבים תוך כדי תנועה. בשנים האחרונות הארץ תוססת ומוצפת במקומות קטנים עם אוכל ביתי וטוב, דבש ושמן, בירה ויין, ליקרים וזיתים, שוקולד ומאפים, גבינות ורקיקים. בחול המועד הזה תוכלו לטעום משבעת המינים בכל כיוון שאליו תסעו. הנה מספר הצעות למטעמים ומשקאות אי־שם על הדרך.

צפון: יין, חומוס, מאפים ושוקולד
 
 
לחם שאור, בית העמק: לחובבי המאפים הטריים, הלחמים, העוגיות והקפה – הארץ מרוצפת מאפיות קטנות ומטריפות, רק תבחרו היכן לעצור. מומלצת מאוד היא מאפיית לחם שאור בקיבוץ בית העמק. קפה נהדר, והאספרסו הארוך אכן ארוך מאוד, המאפים לא פחות ממדהימים, יש לחמי מחמצת שיפון, חיטה מלאה ודגנים, פלוטים (לחמים צרים וארוכים) מסלק וגזר שהופכים סגלגלים וכתמתמים בהתאמה, וכל זה בחנות קטנה, שבעבר הייתה המקלחת של הקיבוץ. פתוח בימים א' עד ה' מ־9:00 עד 14:30 ומ־15:30 עד 18:30. שישי וערבי חג: 9:00 עד 14:00.
פתפותים, ראש־פינה: גם במושבה יש מאפייה מיוחדת, פתפותים, ובה הכל אפוי מקמח כוסמין אורגני, וללא שמרים: לחם כפרי, בייגל'ס, ג'בטות, לחם סלק, עוגות ועוגיות. לתיאום מראש: 04-8718071, 050-7411940.
שלום עלחם, חולתה: לפחות מחצית משבעת המינים מתכנסים בשלום עלחם, מאפייה קטנה ובה לחמי מחמצת מחיטה מלאה ומשיפון, לחמי דגנים או אגוזים, לחם זיתים, פוקצ'ות, עוגות שמרים, חמאה בטעמים, דבש ועוד. כדאי להתקשר לפני שבאים: 052-6991774.
מעיליא, ליד מעלות: במעיליא תמצאו את בית השוקולד של סלים ואיילין. בית הקפה, על הטראפלס והפרלינים העשויים משוקולד בלגי, נמצא מתחת לביתם. פרטים נוספים באתר אוצרות הגליל: ozrothagalil.org.il.
הגיא האורגני, שדה אליעזר: ירקות ופירות אורגניים מחכים לכם בחוות הגיא האורגני. אפשר לא רק לרכוש את התוצרת אלא גם לסייר ולקבל הסברים, לערוך קטיף עצמי ולראות כל העת את נוף עמק החולה והחרמון. המבחר לפי העונה: כרשה, חסות, כרוב, פטרוזיליה, כוסברה ועוד. פתוח כל יום עד 18:00. לפרטים נוספים: 052-5238343.
בלו בס, קריית־שמונה: לחם יש, ירקות יש, וכעת לחומוסייה - בלו בס של סרג'יו הלמן, מסעדן ותיק. החומוס נטחן במקום ומוגש חם, יש מסבחה פול עם ביצה, חומוס עם בשר, עם בצל ופטריות ועוד הרבה. לבירור שעות פתיחה בחול המועד:
04-6949287.
יקב הרי הגליל, קיבוץ יראון: קשה לקרוא ליקב הרי גליל "מקום קטן לעצור בו" כי זה יקב גדול, המייצר כמויות מסחריות (בניגוד ליקבי בוטיק). בניגוד ליקבים הקטנים הוא לא שוכן במרפסת של חצר אחורית, בין דוד השמש הישן לערוגת הבזיליקום, אלא במבנה יפהפה של אבן ועץ, מרפסת נוף גלילי, מרכז מבקרים מרשים, וחנות יין, גבינות, מעדנים, קרקרים אורגניים ועוד. בעצם פיקניק שלם מחכה לכם שם. גם אם אתם ממהרים, זכרו כי הסתיו הוא העונה היחידה שבה ניתן לראות את הענבים בשיאם, כאשר הם בשלים אך עוד לא מעוכים. לכן אולי שווה להישאר גם לסיור. היקב כשר, סגור בימי חג ובשבת, אבל פתוח בחוה"מ. סיור מודרך וטעימה: 20 שקל.
לפרטים: galilmountain.co.il.
הקונדיטוריה של ענבל, חצור הגלילית: באזור התעשייה של חצור הגלילית נפתחה הקונדיטוריה של ענבל, צעירה מחצור שאופה יחד עם קונדיטור נוסף וחמותה. כל העוגות והעוגיות עשויות ללא חומרים משמרים. כשר. סגור בשבת ובחג. 04-6801999, 052-8749835.
בית שלום, מטולה: אם הגעתם עד מטולה כדאי לעצור במסעדת בית שלום. אפשר להחליט על סוג החוויה הקולינרית שאתם מחפשים במקום. אפשרות אחת היא לאכול במסעדה – השף הצעיר אסף אוטולנגי עושה עבודה מצוינת. האפשרות השנייה היא לגשת לחנות המעדנים של המסעדה ולהצטייד בריבות ביתיות חד־פעמיות לחלוטין, ליקרים משזיפים ושמן זית. כל המוצרים מעשי ידיהם של בעלי המלון־מסעדה, מרים וחיים הוד והכל בשיטת מהבוסתן לצנצנת: מרקחות מפירות העונה (כעת בעיקר תפוחים ואפרסקים).
beitshalom.co.il

העמקים: פירות וירקות, שמן ודבש
 
 
כרמל יבולים, היוגב: מיזם משפחתי במושב היוגב (כביש מגידו יקנעם) שבו אפשר להצטייד בירקות עלים, אספרגוס, נבטים, עגבניות שרי, ביצי חופש טריות, טחינה גולמית, ריבות, ממרחים ועוד הרבה. לחובבי האוכל הבלדי יש כבר ארוחה שלמה. כדאי לברר ימים ושעות פתיחה מעודכנים בטלפון: 04-9891858.
בית בד גלילי, בית לחם הגלילית: בית הבד שבעמק יזרעאל מפיק שמן זית כתית מעולה ממטע אורגני סמוך ומזנים רבים, שאפשר גם לטעום לפני שרוכשים. וכדי שלא תישארו רק עם בקבוק שמן יש גם גבינות עזים, של יצרני בוטיק אזוריים. כדאי לתאם הגעה בטלפון: 04-6899779.
יקב יפתחאל, אלון הגליל: יקב בוטיק ותיק ביישוב הקהילתי אלון הגליל, שעל התפר בין עמק יזרעאל והגליל התחתון. בקתת עץ יפה היא גם חנות היקב. הבעלים הוא כורם וכוורן, וכך אתם זוכים גם להכיר את זני הדבש המיוחדים שהוא רודה מהכוורות שלו, תחת המותג "מכוורת אופיר". היינות הבולטים ביפתחאל הם מרלו, סנג'ובזה, קברנה סובניון ושיראז. פתוח בימי ו' וערבי חג בין 14:00־10:00, בשבתות וחגים בין 17:00־10:00, בימות השבוע האחרים יש לתאם טלפונית עם צביקה
052-2824644.
 
מרכז: אוכל ביתי, מאפים וסלסילות פיקניק
 
 
מקום בכפר, בן שמן: בכפר הנוער יושבת מסעדה ביתית קטנה, מקום בכפר, בה מבשלים יוסי ותמי פרץ אוכל בטעם הבית של כל העדות ויש גם כריכים טובים. כדאי לברר מתי פתוח בחול המועד (סגור בשבת ובחג): 08-9245887.
הכוורת, כפר רות: בשביל דבש באזור שווה לעבור ב"הכוורת", חנות הדבש של שי ספקטור. הכוורות שלו נמצאות באתרים שונים בארץ ובשדות ובהם גידולים מגוונים ולכן יש אצלו לא פחות מ־12 זני דבש, ביניהם אבוקדו, הדרים, מרווה, שיזף ועוד. יש פינת טעימות, יש גם מזון מלכות, מעדני אגוזים ושקדים בדבש, שוקולדים, שמן זית וריבות ביתיות. פתוח בימי שישי בין 14:00-9:00.
דורון מן הטבע, נחלים: מחלבה ביתית, ללא חומרים משמרים, מחלב עזים, כבשים ופרות המשק. יש גבינות רכות וקשות, גבינות שמנת למריחה, בולגרית, גבינות פטה וצאן, קממבר, פייסה, תום, גבינות עזים ביין או בעלי דפנה, וגם יוגורטים. סגור בשבת ובחג. כדאי לברר את שעות הפתיחה בחול המועד.
03-9328559.
מחלבת ארץ זבת חלב, נחלים: ממש באותו מושב תמצאו עוד מחלבה ותיקה – ארץ זבת חלב של משק מרקוביץ'. לבני הזוג תמי ואהרן מרקוביץ' מעדנייה במושב, ובה הם מוכרים את תוצרת המשק, מבחר של גבינות ויוגורטים. הכל עשוי רק מחלב כבשים (שאפשר לראות אותן רועות באחו הסמוך). א'־ה' 19:00־8:00 ו' 13:30־8:00. סגור בשבת ובחג וכדאי לתאם: 03-9332797.
מאפה ידיים, צפרירים: עדי יוגב מכינה סלסלות פיקניק תחת המותג מאפה ידיים וכל שבתוכן מעשה ידיה: מלחמים טריים, ממרחים ולימון כבוש ועד סלטים מורכבים וריבות. ויש גם גבינות של יצרני האזור, זיתים ומים. כל זה בסלסילה לזוג (190 שקל). שבת וחג, בין 10:00 ל־15:00, אבל כדאי להזמין: 052-5993340.
עדולם, ליד צפרירים: בחוות העזים אקולוגית עדולם תמצאו גבינות עזים כמובן, לבּנה, צפתית, רוקפור וקממבר, וגם יוגורט, סלטים. יש גם פחמימות: פיתות ופיצות מהטאבון, פשטידות ואפילו קינוח בדמות שייק פירות עם חלב עזים. כל מוצרי החווה למכירה, כולל לחמים, ירקות וביצים של תרנגולות חופש. פתוח בשבת, בחול המועד כדאי לתאם מראש:
050-3095490, 050-4025002.
בית לחם, טל שחר: ואם הייתם מודאגים שלא תמצאו גם באזור הזה מאפיות קטנות ומיוחדות – הסירו. מאפיית בית לחם במושב טל שחר מוקדשת ללחמי מחמצת. המאפייה הקטנטנה פועלת בחצר האחורית של המשק (משק 58), והמאפים מוכנים בימי שישי בלבד, כולם לחמי מחמצת מקמח מלא אורגני, כולל שיפון, אגוזים, לחם זיתים ועוד. מזמינים רק באי־מייל ובאים לאסוף ביום שישי בין 10:00 ל־14:00. benlehem@gmail.com.
 
דרום: דבש, קדרות בשר, מעדנים וקפה
 
 
 
כנענייה, מדרשת בן־גוריון: מעדנייה בנגב, שבה יש לא פחות מכל טוב. מוצרים מהטבע, מעדנים מיובאים, בירות, יין, כריכים של בשר אך גם חלביים, ארוחות קלות, קפה ומתוקים. אפשר גם לקנות הביתה. 054-7689464, 052-4215144,
knaaniya@gmail.com.
קפה פולה, שדה בוקר: הלוגו של המקום נושא את דיוקנה של אשת ראש הממשלה הראשון, אבל שום סגפנות בן־גוריונית אין כאן אלא עוגות, עוגיות, אספרסו, מקיאטו וקפוצ'ינו משובחים. פתוח בשבת ובכל יום מ־8:00 עד 16:00. מוכרים גם יינות מיקב שדה בוקר. 08-6560479
בית הדבש, קדש ברנע: אדוארד פיליפוב, תושב קדש ברנע, מגדל דבורים ומפיק דבש איכותי מהכוורות שלו בניצנה, וגם מזון מלכות. הכל אורגני (עצים ופרחים ללא ריסוס) ונמכר בחנות המכוורת ביישוב. יש דבש בטעמים שונים וגם סיור טעימות למעוניינים. לפרטים: edidvash@bezeqint.net ,052-3927085.
חוות כרמי הר הנגב: חוות בודדים הנמצאת כשלושה קילומטרים צפונית למצפה־רמון, תגוון את סלסילת המעדנים שלכם בשמן זית מהמטע הצמוד, ובריבות וליקרים מתוצרת בוסתן הפירות הצמוד אף הוא. פרטים ושעות מכירה: 050-8725244, 050-8725233, kashkashim@gmail.com.
חוות שבטה: ליד העיר הנבטית הקדומה שבטה נמצאת חוות שבטה, וגם כאן תמצאו דבש מפרחי בר. אבל לא הכל צמחוני בחווה. ממש כאן גם מסעדת נבטו, מסעדה בשרית ובה ארוחות מטפונה (חפלת ניגובים בסגנון בדואי), קדירות בשריות ועוד. מומלץ לתאם ביקור מראש עם עמי ודינה 050-7383802,
nabato@walla.com ,nabato.co.il.
לשה, מצפה־רמון: אם הגעתם למצפה־רמון אל תעברו בלי להיכנס ל"לשה", מאפיית בוטיק קטנה־גדולה של האופה הדס מאיר, ובה סוגי לחמים בריאים (מחמצת, שיפון ועוד) ועוגות וחלות לקראת שבת.
050-3611488, lashabakery@walla.com.

צילומים: יוגב דרור, עמיקם חורש, ענת כרמל ויואב אלקיים

 

 

 

 


© כל הזכויות שמורות ל"ידיעות אחרונות". אין להעתיק או לשכפל תמונות ו/או כתבות מהעמוד.